header shadow

Medisch Pedicure

Duur: 6 maand tot een jaar (afhankelijk van eerder behaalde aantekeningen / deelcertificaten)
Dag: dinsdag avond; start datum zie Agenda
Locatie: Doetinchem 

Algemeen

De opleiding Medisch Pedicure is een logische aansluiting op het basisdiploma Pedicure. De Medisch Pedicure is breder en meer gespecialiseerd opgeleid dan de pedicure met alleen het basisdiploma. Als Medisch Pedicure kun je alle zogeheten risico voeten behandelen en beschik je tevens over diverse specialistische technieken, die je tijdens het uitvoeren van de behandelingen kunt inzetten. Het onderscheid is dus groot.

Ook artsen en zorgverzekeraars zien de voordelen van preventief handelen, zo zal de arts zijn of haar patiënten sneller doorsturen naar een medisch pedicure en word de voet behandeling bij diabetici al in veel gevallen vergoed. Gezien de vergrijzing onder de bevolking zal de markt voor de medisch pedicure alleen maar groeien.

 

Vooropleiding

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding Medisch Pedicure dien je in het bezit te zijn, van een erkend basisdiploma Pedicure. Daarnaast kun je op basis van eerder behaalde diploma’s vrijstellingen krijgen voor het onderdeel Diabetische Voet, Reumatische Voet of Ondernemersvaardigheden.

De opleiding Medisch Pedicure Compleet is zeer geschikt voor personen die net hun basisdiploma hebben behaald en daardoor over wat minder ervaring beschikken. Maar de praktijk leert dat ook de geoefende pedicures de opzet van de opleiding als zeer prettig ervaren. De bijna wekelijkse lessen bieden de mogelijkheid om dieper in te gaan op de stof, raakvlakken beter te herkennen en kennis en vraagstukken beter te benutten.

 

De Opleiding

Net als de basis opleiding is ook de opleiding Medisch Pedicure opgedeeld in deelcertificaten. Na het behalen van de drie deelcertificaten ben je Medisch Pedicure. De verschillende modules kun je apart volgen, echter gezien de opbouw, de verschillende raakvlakken en mogelijke wijzigingen van de examen eisen raden wij aan de modules aaneen gesloten te volgen.

Lunarc heeft de opleiding Medisch Pedicure zo ingedeeld dat je de verschillende modules binnen 1 jaar kunt afronden. Samen met jou bekijken we wat je persoonlijk traject zal worden, zodat je tijdig weet hoe de opleiding voor jou eruit zal komen te zien.

Wil je meer weten over de inhoud van de verschillende modules, klik dan op desbetreffende module in onderstaand tabel.

 

De examens

DEELCERTIFICAATMODULEDAGDELENEXAMEN OPBOUW
4.10 Risico Voet I, II & III
Diabetische Voet
Reumatische Voet
Overig risico Voet
7
4
3
1x theorie
1x theorie
1x theorie
1x praktijk examen Risico Voet
4.12 Specialistische Technieken
Anti Druk Techniek
Nagelreparatie
Nagelbeugel
Orthesiologie
3
3
4
5
1x theorie, 1x praktijk Specialistische Technieken
4.3.1 Ondernemersvaardigheden
Online1x praktijk examen Criterium Gericht Interview

De onderdelen Diabetische Voet, Reuma voet en Overige Risico voet zijn ondergebracht in 1 praktijk examen Risico Voet.
Het criterium gericht interview  4.3.1 Uitvoeren van ondernemersactiviteiten vormt een apart (mondeling) praktijk examen.

In  totaal volg je dus 4 theorie examens te Doetinchem en 3 praktijk examens te Schoonrewoerd.

 

Opleidingskosten

Inschrijven voor de volledige opleiding Medisch Pedicure heeft voordelen. Een vooraf duidelijk gesteld traject, verzekerd van een plaats tijdens elke module, goedkoper dan modules apart volgen en de mogelijkheid om het lesgeld in termijnen te betalen.

Ben je in bezit van een erkend Certificaat Diabetische Voet, Reumatische Voet of Ondernemersvaardigheden, dan zal het lesgeld evenredig worden aangepast aan het traject. Dit kun je aangeven bij de inschrijving.

Het werk- en boekenpakket wordt telkens apart in rekening gebracht voorafgaand aan de gestelde startdata van de verschillende modules. Examengelden worden rechtstreeks door het examenbureau TCI gefactureerd.

Kosten overzicht volledige opleiding medisch pedicure
Inschrijfgeld€ 150,00 BTW vrij
Lesgeld€ 1475,00 BTW vrij betaling ineens of 10 termijnen van € 150,00
Rapportage beoordeling - AOV - medisch online€ 169,00 BTW vrij
Boeken & stencilsca. € 210,00 excl. BTW
Materiaalca. € 475,00

Daarnaast dien je rekening te houden met de volgende bijkomende kosten:

  • Examengeld TCI  (onder voorbehoud wijzigingen TCI) – BTW vrij
   • 4x theorie examen a €  57,00
   • 2x praktijk examen a € 135,00
   • 1x praktijk examen AOV  € 109,00
  • Portfolio online ca. € 55,- (onder voorbehoud wijzigingen TCI) – BTW vrij
  • Aanvullen van verbruikte materialen
  • Uittreksel persoonsregister (kosten afhankelijk van gemeente waarin je woont)

 

Aanmelden

Aanmelden kan via Inschrijven. Na ontvangst van het inschrijfformulier, zullen wij jouw aanmelding als definitief beschouwen. Lunarc stuurt je per e-mail een bevestiging voor de door jouw gekozen opleiding met jouw persoonlijke cursisten nummer.
Voor de volledige opleiding Medisch Pedicure nemen we contact met je op voor een persoonlijk gesprek.

footer top
background