Medisch Pedicure

Duur: 6 maand tot een jaar (afhankelijk van eerder behaalde aantekeningen / deelcertificaten)
Dag: dinsdag avond; start datum zie Agenda
Locatie: DoetinchemAlgemeen

De opleiding Medisch Pedicure is een logische aansluiting op het basisdiploma Pedicure. De Medisch Pedicure is breder en meer gespecialiseerd opgeleid dan de pedicure met alleen het basisdiploma. Als Medisch Pedicure kun je alle zogeheten risico voeten behandelen en beschik je tevens over diverse specialistische technieken, die je tijdens het uitvoeren van de behandelingen kunt inzetten. Het onderscheid is dus groot.

Ook artsen en zorgverzekeraars zien de voordelen van preventief handelen, zo zal de arts zijn of haar patiënten sneller doorsturen naar een medisch pedicure en word de voet behandeling bij diabetici al in veel gevallen vergoed. Gezien de vergrijzing onder de bevolking zal de markt voor de medisch pedicure alleen maar groeien.

Vooropleiding

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding Medisch Pedicure dien je in het bezit te zijn, van een erkend basisdiploma Pedicure.  Daarnaast kun je op basis van eerder behaalde diploma’s vrijstellingen krijgen voor het onderdeel Diabetische Voet, Reumatische Voet of Ondernemersvaardigheden.

De opleiding Medisch Pedicure Compleet is zeer geschikt voor personen die net hun basisdiploma hebben behaald en daardoor over wat minder ervaring beschikken. Maar de praktijk leert dat ook de geoefende pedicures de opzet van de opleiding als zeer prettig ervaren. De bijna wekelijkse lessen bieden de mogelijkheid om dieper in te gaan op de stof, raakvlakken beter te herkennen en kennis en vraagstukken beter te benutten.

De Opleiding

Net als de basis opleiding is ook de opleiding Medisch Pedicure opgedeeld in deelcertificaten. Na het behalen van de drie deelcertificaten ben je Medisch Pedicure. De verschillende modules kun je apart volgen, echter gezien de opbouw, de verschillende raakvlakken en mogelijke wijzigingen van de examen eisen raden wij aan de modules aaneen gesloten te volgen.

Lunarc heeft de opleiding Medisch Pedicure zo ingedeeld dat je de verschillende modules binnen 1 jaar kunt afronden. Samen met jou bekijken we wat je persoonlijk traject zal worden, zodat je tijdig weet hoe de opleiding voor jou eruit zal komen te zien.

Wil je meer weten over de inhoud van de verschillende modules, klik dan op desbetreffende module in onderstaand tabel.

Studiebelasting

De opleiding is een vervolg/ verdieping op de opleiding branche pedicure. Er mag dus redelijkerwijs verwacht worden dat de cursist over deze kennis beschikt. Afhankelijk van de termijn tussen het behalen van je diploma branche pedicure en de start van de opleiding Medisch Pedicure zal je deze kennis dus moet opfrissen, dit vergroot natuurlijk de studiebelasting. Normaliter mag uitgegaan worden van een studiebelasting van ca. 2 uur + 2 uur oefenen van de geleerde techniek per week.

Aantal deelnemers

Minimaal 4, maximaal 8

Opbouw opleiding Medisch Pedicure

DEELCERTIFICAATMODULEDAGDELENOPBOUW
Risico Voet
Diabetes71x theorie DV
Reuma41x theorie RV
Overig risico41x theorie ORV
1x praktijk examen Risico Voet
Specialistische Technieken
Anti Druk3
Orthesiologie4
Nagelreparatie3
Nagelbeugel5
1x theorie ST
1x praktijk examen ST
Ondernemersvaardigheden
A.O.V. online1x Criteriumgericht Interview (praktijk examen)

De onderdelen Diabetische Voet, Reuma voet en Overige Risico voet zijn ondergebracht in 1 praktijk examen Risico Voet.
Het criterium gericht interview  4.3.1 Uitvoeren van ondernemersactiviteiten vormt een apart (mondeling) praktijk examen.

In  totaal volg je dus 4 theorie examens te Doetinchem en 3 praktijk examens te Schoonrewoerd.

Opleidingskosten

Inschrijven voor de volledige opleiding Medisch Pedicure heeft voordelen. Een vooraf duidelijk gesteld traject, verzekerd van een plaats tijdens elke module, goedkoper dan modules apart volgen en de mogelijkheid om het lesgeld in termijnen te betalen.

Ben je in bezit van een erkend Certificaat Diabetische Voet, Reumatische Voet of Ondernemersvaardigheden, dan zal het lesgeld evenredig worden aangepast aan het traject. Dit kun je aangeven bij de inschrijving.

Het werk- en boekenpakket wordt telkens apart in rekening gebracht voorafgaand aan de gestelde startdata van de verschillende modules. Examengelden worden rechtstreeks door het examenbureau TCI gefactureerd.

Kosten opleiding medisch pedicure 
Inschrijfgeld€ 150,00 BTW vrij
Lesgeld€ 1475,00 BTW vrij betaling ineens of 10 termijnen van € 150,00
Rapportage beoordeling - AOV - medisch online€ 169,00 BTW vrij
Boeken & stencilsca. € 210,00 excl. BTW
Materiaalca. € 475,00

Daarnaast dien je rekening te houden met de volgende bijkomende kosten:

  • Examengeld TCI  (onder voorbehoud wijzigingen TCI) – BTW vrij
   • 4x theorie examen a €  100,00
   • 2x praktijk examen a € 152,00
   • 1x praktijk examen AOV  € 109,00
  • Verwerking digitale theorie examens € 15,00 per examen – BTW vrij
  • Portfolio online ca. € 56,- (onder voorbehoud wijzigingen TCI) – BTW vrij
  • Aanvullen van verbruikte materialen
  • Uittreksel persoonsregister (kosten afhankelijk van gemeente waarin je woont)
  • Diploma uitgave en register opname Diploma Medisch Pedicure door Stichting Bravo € 25,00

Aanmelden

Aanmelden kan via Inschrijven. Na ontvangst van het inschrijfformulier, zullen wij jouw aanmelding als definitief beschouwen. Lunarc stuurt je per e-mail een bevestiging voor de door jouw gekozen opleiding met jouw persoonlijke cursisten nummer.
Voor de volledige opleiding Medisch Pedicure nemen we contact met je op voor een persoonlijk gesprek.